20 Kasım 2016 Pazar

TECAVÜZÜ MEŞRULAŞTIRMA




112 Acil Çağrı Karşılamada görev yaparken yaşadığım kötü bir anıyı paylaşacağım.

Bir kadın aradı. "Çabuk Ambulans gönderin" dedi. Ne olduğunu ve adresini öğrenmek için sakinleştirmeye çalışırken "Çocuğuma tecavüz edildi. Ne olur hemen gelin." deyip adresini verdi. Hem ambulans hem de polis ekibi gönderdik olay yerine.

Bir yandan gelen diğer çağrıları cevaplıyor, bir yandan da inşallah gerçek değildir bu diye düşünüyordum. Ekipçe kulağımız telsizde, olay yerine giden ekipten haber bekliyorduk. Asılsız ihbar ise anons geçerlerdi hastaya ulaşamadık diye ama öyle olmadı. Götürecekleri hastanenin acilini uyarmamız için anons geçtiler.
O annenin sesini, sesinde ki çaresizliği ve kederi unutamadım.

Kapıyı açık bırakıp, üst komşuya bir şey almak için giden anne, döndüğünde çocuklarını evde bulamamış. Apartmanın bodrumunda ağlama sesi duymuş ve oraya indiğinde küçücük iki yavrusunu perişan halde, üstelik olay devam ederken bulmuş. Sapık mahallenin delisi... Aklını ve uçkurunu bu kadar hızlı kullanan bir deli... Tecavüze uğrayan üç yaşında ki erkek çocuğu hemen ameliyata alındı. Yanında da bir yaşında olan kız kardeşi varmış ve o son anda tecavüzden kurtarılmış.
Ne  ceza aldı ya da ceza aldı mı bilmiyorum. O annenin ve çocuklarında kim olduğunu bilmiyorum. Ama küçücük bir zaman diliminde, tüm ömürlerini etkileyecek yaralar açıldı.

Başka masumların canı yanmasın diye önlem almak ve bu durumu yaşayan üç yaşında da otuz yaşında da olsa, bu çirkinliği yapanların en ağır cezayı alması lazım. Daha duymadığımız ne acı olaylar vardır, dile getirilemeyen... Mağdur olan suçlu gibi susup, susturulurken... Tecavüzcü elini kolunu sallayarak ortada gezmemeli. İdamsa idam, hadımsa hadım. En ağır ceza neyse o verilmeli. Aksi kabul edilemez. .


Hamide Gür Çatak
.
#tecavüzmesrulastirilamaz#tecavuzumesrulastirma #adalet#insanhaklari #kadinhaklari#bedenimedokunma#kucukbedenleredokunma#tecavüzsuctur #pedofilisuctur#cocukistismarinahayir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder